"PEACEFUL TEENAGERS WITH HEALTHY BODIES" e-TWİNNİNG PROJESİ

"PEACEFUL TEENAGERS WITH HEALTHY BODIES"

e-TWİNNİNG PROJESİ

                

Alişuuri Ortaokulu olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılı için okulumuzun Türkçe Öğretmeni Hatice SARI'nın rehberliğinde gerçekleşen "PEACEFUL TEENAGERS WITH HEALTHY BODIES" adlı e-Twinning projesi başlatılmıştır.

Ortağı olduğumuz bu projede Türkiye, Macaristan, İtalya ve İspanya başta olmak üzere toplam 9 okul, 10 öğretmen 100'ü geçkin öğrenci bulunmaktadır. Bu projeye okulumuzdan toplam 10 öğrenci katılmaktadır. Projemiz Mart ayında başlamıştır. Mayıs ayında son bulması planlanmaktadır.

Bu projedeki amacımız; her bireyi topluma kazandırmak, bireyde aidiyet hissi oluşturmak, bireyi sosyalleştirmek, fiziksel ve ruhsal açıdan olgunluğa erdirmektir. Fiziksel ve ruhsal sağlığına kavuşan birey daha sağlıklı düşünür,  kurduğu iletişimle daha barışçıl bir kişilik kazanır. Her zaman beden ve düşünce sağlığı arasında pozitif bir korelasyon vardır. Sağlıklı beyinler,  daha sağlıklı düşünceler üretir. Öğrencilerde spor, sporun fiziksel ve ruhsal sağlığa etkisi, sağlıklı düşünmenin sağlıklı bir çevreyi benimsenmesi ve ona sahiplenmesi; birey kendi yeteneklerini ve başkalarının yeteneklerini tanıyarak daha barışçıl bir kişilik kazandırmasını hedefliyoruz. Ayrıca Öğrenciler, farklı kültürden akranlarıyla kültür alışverişinde bulunarak eğitimi daha verimli kullanmayı öğrenecek,  imkânına kavuşacaklar. Böylece somut yaşantılarla daha anlamlı ve daha kolay öğrenmelerini sağlamış oluruz.

Bu sürece farklı coğrafyalardan öğretmenlerin dâhil olmasıyla eğitsel ve kültürel açıdan faydalı bir çeşitlilik ve zenginlik kazanılacak, eğitimin sınırları genişleyecektir. Teknolojinin eğitim sürecindeki önemine dikkat çekilecek ve çevrim içi eğitimi verimli kılmayı ve öğrencilerin ders dışında nitelikli zaman geçirmeleri hedeflenecektir. Artık Öğrenmelerimiz farklı duyulara hitap eder hale gelecek ve kalıcılığı yakalamış olacağız.

20.03.2023 128

20-03-2023